Recepten van
Jacqueline Fleur
Hier vind je recepten en kooktips voor iedereen! Iedereen wil toch graag gezond & betaalbaar koken? Leuk als je, je aanwinsten met kortingsstickers laat zien, tgtg pakket of welke aanbiedingen je hebt gevonden. Daar kunnen we dan samen recepten mee verzinnen. Deel tips met foto en eventueel de kosten p.p.
Veel lees- & kookplezier!
Chinese Bami
Gisteren bami ๐gemaakt die heel erg lijkt op de bami die je bij de Chinees๐ krijgt! De bami heb ik bij de toko gehaald, zijn iets breder dan de normale, maar net zo lekker ๐ Ik heb er zelf ui en knoflook aan toegevoegd๐
Benodigdheden:
- Z๐ปnnebloemolie
- Platte Bami ๐
- 2 uien/3 tenen knoflook klein gesneden
- 300 gram Vlees of kip wat je wilt๐ฅฉ๐
- 50 gram ham (plakjes klein snijden bv)
- 3 geklutste eieren๐ฅ๐ฅ๐ฅ
- Prei in halve ringen of bosui bv๐ฟ
- 2 kippenbouillonblokje๐
- 1 tl kippenbouillonpoeder of Vetsin
- Dopje rijstwijn & paar druppels sesamolie
- Zout/peper
Voorbereiding
De bami koken volgens de gebruiksaanwijzing in 2 kippenbouillonblokjes. Afgieten (bouillon bewaren) & de bami๐ schoonwassen in koud water (zetmeel eraf plakt het niet zo) & laten drogen, beetje olie erdoor. Het vlees๐
(Ik had kippendij) gemarineerd met een el ABC ketjap & een el oestersaus. Apart bakken en opzij zetten.
Laagje olie en 3 geklutste eieren ๐ฅ๐ฅ๐ฅ in hete olie scrambelen, uit de pan halen en opzij zetten. Beetje olie verwarmen uien met knoflook aanbraden en uit de olie halen.
De bami ๐erin op hoog vuur warm laten worden, vlees/ham erbij, het ei & de groenten/prei & een scheut bouillon erbij. Hoog vuur blijven omscheppen en naar smaak poeder/vetsin, peper & eventueel zout bijdoen. Als laatste een dopje rijstwijn & wat sesamolie.
De overgebleven bouillon ga ik nog gebruiken voor een soepje ๐
Wat gaan jullie eten? ๐จโ๐ณ๐ฉ๐ผโ๐ณ
Eet smakelijk!
944 vind-ik-leuks