
Recepten van
Jacqueline Fleur
Hier vind je recepten en kooktips voor iedereen! Iedereen wil toch graag gezond & betaalbaar koken? Leuk als je, je aanwinsten met kortingsstickers laat zien, tgtg pakket of welke aanbiedingen je hebt gevonden. Daar kunnen we dan samen recepten mee verzinnen. Deel tips met foto en eventueel de kosten p.p.
Veel lees- & kookplezier!

Hete kip en …
Van het weekend hete kip ๐๐ถgemaakt met kant & klare boemboe (zakje 0,99 per 500 gram kip) van de toko. Kip per kilo bij de Turkse winkel. Eerst de kip aanbraden in olie tot het verkleurd & in de braadpan de boemboe met een gesneden ui bakken in olie, de kip erbij, goed omscheppen, water erbij tot het net onderstaat & dan laten pruttelen tot het bijna van het bot valt.
Laatste kwartier zonder deksel dan kookt de saus lekker in. Was heerlijk & scheelde heel veel inkopen & nog zat over voor een 2e maaltijd…
Gado-gado
Vandaag de kip van het bot gehaald, witte rijst erbij gekookt & met verschillende groenten gado-gado gemaakt.
Gado-gado kan je maken met welke groenten je wilt. Ik heb een 4e bloemkool, peen & paksoi uit de tuin, een half pak sperziebonen uit de vriezer & een plak witte kool gebruikt.
Alles even blancheren, dat doe ik gewoon in hetzelfde water alleen het 1 wat langer dan de ander qua kooktijd. Moet nog wel een bite hebben Paar gekookte eitjes erbij (1 pp)
Ik had nog gado-gado saus in de lang houdbaarkast…duh maar is ook heel makkelijk zelf te maken:
Pindasaus
- 125 gr pindakaas
- 250 ml water of melk
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- Scheutje ketjap manis
- 1 tl sambal
- Eventueel wat verkruimelde pinda’s
- Zout
- Olie
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in wat olie in een steelpannetje. Voeg de pindakaas en het water of melk toe en breng het al roerend aan de kook. Breng de zelfgemaakte pindasaus op smaak met de sambal, de ketjap en wat zout. Is het te dik, voeg dan wat extra water toe.
Verdeel de geblancheerde groentes over een schaal. Eitjes in partjes erop & dan de pindasaus & eventueel gebakken uitjes & bosui Je kan het koud of warm eten, net wat je lekker vind
Ik maak ook zelf kroepoek, zo’n zak is veel goedkoper bij de toko dan kant & klaar kopen.
Eet smakelijk!
625 vind-ik-leuks